1.
Grybus švariai nuplauti, nuvalyti suberti į didelį puodą ir užpylus vandeniu virti apie 20-30 minučių nuo užvirimo. Tada grybus nusunkti ir sumalti mėsmale.
2.
Žalias nevirtas morkas irgi sumalti, o tada patroškinti karštame aliejuje apie 10 minučių.
3.
Svogūnus, česnakus taip pat sumalti mėsmale, suberti į morkas ir patroškinti ant nedidelės ugnies dar apie 30 minučių. Sudėti grybus, druską, pipirus, pomidorų padažą, supilti actą ir dar patroškinti apie 10 - 15 minučių.
4.
Karštą mišrainę dėti į iškaitintus stiklainius ir užsukti sandariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais.
5.
Stiklainius apversti dangteliais žemyn, šiltai apkloti ir palikti visiškai atvėsti. Laikyti vėsiame rūsyje arba sandėliuke.