1.
Paruoškime įdarą: keptuvėje su aliejumi apkepkite svogūnus, kol suminkštės, dėkite kubeliais pjaustytus grybus (jeigu naudosite grybus, kuriuos reikia prieš tai apvirti – būtinai išvirkite sūdytame vandenyje 20-30 min). Kepame maišant apie 5 min, beriame druskos, pipirų, smulkintus žalumynus.
2.
Bulves nuplauname ir išverdame su lupenomis, kol suminkštės (laikas priklauso nuo bulvių dydžio ir šviežumo, mes užtrukome 30min). Šiek tiek atvėsiname, nulupame ir sugrūdame. Beriame miltus, paskaniname druska ir minkome tešlą. Blyneliai bus puresni, jeigu nepadauginsite miltų – tešla turi lengvai kibti prie rankų. Todėl minkydami ir formuodami papildomai miltuokitės rankas, o ne berkite tiesiai į tešlą,
3.
Paviršių, ant kurio gaminsite blynelius apiberkite miltais, padalinkite tešlą į 8 dalis. Sukite apskritimus, juos suplokite, viduje padarykite duobutę. Į dėkite šaukštą įdaro ir užklokite tešla. Suformuokite blynelį.
4.
Dėkite į keptuvę su šiek tiek įkaitinto aliejaus. Pradžioje blynelis prie jos gali lipti, luktelėkite, kol plutelė apskrus ir blynas atšoks. Kepame kol iš abiejų pusių gražiai apskrunda (apie 5 min iš kiekvienos). Galima papildomai paskrudinti orkaitėje, tada susidarys itin traški plutelė.
5.
Skanaukite su grietine, jogurtu ar grūdėta varške.