Grikius perliekite šaltu vandeniu ir suberkite į sultinį. Pamaišydamos virkite apie 15 min., atvėsinkite.
Morkas supjaustykite griežinėliais, susmulkinkite svogūną.
Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, įpilkite 3 šaukštus vandens ir patroškinkite morkas ir svogūnus.
Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių, juos išplakite iki standžių putų.
Trynius sumaišykite su grietine, 100 g sūrio, pagardinkite druska ir pipirais.
Grikius didesniame dubenyje sumaišykite su troškintomis morkomis ir svogūnais bei trynių mase. Po to sukrėskite išplaktus baltymus ir viską gerai išmaišykite.
Masę krėskite į riebalais išteptą formą, viršų pabarstykite likusiu sūriu, džiuvėsėliais, apdėliokite kubeliais pjaustytu sviestu.
Apkepą dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduos.
Skanaus!