1.
Cukinijas supjaustyti maždaug 1 cm riekelėmis. Jas išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
2.
Kiekvieną riekelę aptepti pomidorų padažu.
3.
Sūrį suplėšyti ir išdėlioti ant cukinijų gabalėlių. Jei naudosite fermentinį, jį sutarkuokite ir išdėliokite ant riekelių.
4.
Dešreles supjaustyti riekelėmis ir išdėlioti ant cukinijų. Pabarstyti raudonėliu.
5.
Dėti kepti į iki 210 C laipsnių įkaitintą orkaitę, apatinę orkaitės lentyną (kaitinimas viršus+apačia su vėjeliu) maždaug 7 minutėms arba iki išsilydys ir lengvai apskrus sūris.
6.
Patiekti šias cukinijų picas geriausia iškart, dar šiltas, nes pastovėjusios cukinijos suminkštėja. Patiekiant galima dar pabarstyti bazilikų lapeliais ar kitais žalumynais.