Autorius apie receptą:
Švilpikai - senas, geras ir labai skanus virtų bulvių patiekalas, tik šįsyk juos kepiau orkaitėje. Jeigu mėgstate bulvinius patiekalus, tai prisiminkite patiekalą, kurį net
Švilpikai - senas, geras ir labai skanus virtų bulvių patiekalas, tik šįsyk juos kepiau orkaitėje. Jeigu mėgstate bulvinius patiekalus, tai prisiminkite patiekalą, kurį net neabejoju jums kepė jūsų mamos ar močiutės.
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
5 vienetai
bulvių
(vidutinio dydžio)
4 šaukštai
miltų
1 vienetas
kiaušinių
1 šaukštas
sviesto
pagal skonį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves išvirti su druska. Jas sutrinti su gabaliukais pjaustytu sviestu, įmušti kiaušinį ir suberti miltus. Viską išmaišyti.
2.
Ant stalviršio paberti miltų, paimti nedidelį kiekį bulvių masės ir kočiojant ant stalo padaryti pailgas juosteles. Juosteles supjaustyti nedideliais gabaliukais.
3.
Sudėti "švilpikus" ant kepimo formos, ištiestos kepimo popieriumi. Kepti 200 C laipsnių temperatūroje apie 20 - 25 minutes.
Aš dar dėl viso pikto įdedu kepimo miltelių 1 a. š.
Kepant storu sluoksniu man taip nelabai, bet didesnėje formoje skanesnis gaunasi ir kepti reikia tik 30 min. Man atrodo, kad 28 cm skersmens susegamoje skardoje bus pats tas, o 23 cm kepiau, gavosi storas ir ne toks skanus ATSAKYTI
Joana
2020-10-17 08:29
atsiprašau, ne čia pataikiau su komentaru...
ATSAKYTI
Regina
2019-12-15 15:52
Labai skanu, kaip bandelės, o dar su pievagrybių padažu... Netyčia ir šaltos susivalgo.
ATSAKYTI
Aušra
2017-10-21 17:27
Išbandyta, labai skanu... :)
ATSAKYTI
As
2017-08-05 15:03
Išbandyti ir iškeliavo į šiukšlių dėžę (kieti ir visiškai be skonio). Gaila laiko ir produktų...
ATSAKYTI
Livija
2017-08-05 21:58
Hmm... Man jie labai skanūs pavyksta, jau ne kartą kepiau. Kad nebūtų be skonio, reikėtų į tešlą įdėti druskos, dar pipirų galima. Nes jeigu bulves verdant mažiau druskos dėjote, gali trūkti skonio. Na ir miltų kiekį, kad nebūtų kieti, reikėtų ne visiškai aklai pagal receptą imti, o jų dėti tik tiek, kad tešlą būtų galima kočioti ir ji neliptų. Nes bulvė bulvei nelygu - vienos krakmolingesnės ir miltų reikia mažiau, o kitos mažiau krakmolingos ir miltų reikės daugiau. Ir labai svarbu šauti į visiškai įkatintą orkaitę, nes tik taip jie iškart apskrus ir neperdžius. Gaminimo laiką irgi prižiūrėkite pagal iškepimą, nes jeigu darote mažesnius, iškeps ir greičiau, o jeigu storesnius, keps ilgiau. Man dar patinka į šiuos švilpikus įmaišyti truputį varškės, tada tokie dar minkštesni gaunasi :)
ATSAKYTI
Like
2020-10-16 16:58
Puikus paaiskinimas!!!
ATSAKYTI
Ruta
2017-06-26 15:01
O ant ventiliatoriaus kepti orkaiteje ar ant dvipusio kaitinimo?
ATSAKYTI
Erika
2017-06-26 19:35
Geriau ant dvipusio, labiau apkepks tada, pabaigai 1-2 min galite net grilių įjungti, dar gražiau rustels
ATSAKYTI
Laura
2017-05-25 13:40
O padaziuko receptas?
ATSAKYTI
Gintare
2017-05-28 07:46
Padažui čia labai tinka apytiksliai lygiomis dalimis ištirpinti sviesto, išmaišyti su grietine ir pakaitinti truputį, kol ir grietinė sušils ir padažas taps vientisas :)
ATSAKYTI