1.
Vyšnias nuplauti, nusausinti, perpjauti pusiau ir išimti kauliukus.
2.
Dubenyje kiaušinį gerai išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei žiupsneliu druskos iki masė pabals ir tūris padidės ( mikseriu plaku apie 2-3 min). Supilti aliejų, dar kartą lengvai paplakti. Supilti pieną, išmaišyti.
3.
Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Šaukštu išmaišyti, kad neliktų sausų miltų. Svarbu - miltų gali reikėti šiek tiek daugiau arba mažiau (jų dydis priklausys nuo miltų rūšies, kiaušinių dydžio ir pan.). Jų dėkite tiek, kad tešla būtų truputį tirštesnė už riebią grietinę.
4.
Saujelę vyšnių atsidėti keksiukų viršui, o likusias vyšnias apvolioti šaukštelyje miltų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
5.
Tešlą supilti į keksiukų formeles, pripildant 3/4 formelės tūrio (gali prieš tai formeles iškloti popieriniais keksiukų "sijonėliais"). Ant viršaus išdėlioti likusias vyšnias, jas lengvai įspaudžiant į tešlą.
6.
Keksiukus kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių (kaitinimo režimas viršus+apačia, be vėjelio). Ar keksiukai iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus jis turėtų likti sausas (jei ištraukiate aplipusį tešla, kepkite dar 5 minutes ir vėl tikrinkite)
7.
Iškepusiems keksiukams leisti atvėsti išjungtoje orkaitėje šiek tiek pravertomis durelėmis. O tada skanauti!
•
Jeigu naudosite šaldytas vyšnias, jas pirmiausia atitirpinkite ir nupilkite atsiradusį skystį.
•
Jeigu vietoje aliejaus naudotumėte sviestą, jo dėkite 60g, o pieno pilkite ne 70, o 60 ml (nes sviesto riebumas mažesnis negu aliejaus, jis turi savyje truputį vandens).