Greiti ir labai skanūs užkandukai iš faršo ir barankyčių
AUTORIUS:
Tatjana
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 54)
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 54)
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
smulkių barankyčių 2 pakeliai
faršas 500gr
kiaušinis 1 vnt
fermentinis sūris 100gr
druska, pipirai ir prieskoniai (pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Barankytes prieš kepant truputį pamirkyti (2-5 minutes, iki pradeda minkštėti) truputyje vandens arba pieno.
Į faršą įmušti kiaušinį, įdėti prieskonių, tarkuotą sūrį, pagal skonį druskos, pipirų ir gerai išmaišyti.
Imti po vieną sausutį ir į skylutę dėti mažą faršo rutuliuką Sausučius sudėti į aliejumi suteptą kepimo skardą (vieną šalia kito) ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Galima gaminti ir su kitokiais įdarais, pvz. grybų.
Suri as uztarkuoju ant virsaus, o nemaisau su farsu ir dar uzdedu pomidoru padazo. Labai skaniai gaunasi, o barankytes gaunasi minkstos. :)
ATSAKYTI
miegelis
2009-09-27 19:40
labai labai labai skanu! 10 balu sitam receptui! bent 10 kartu bandytas ir visada taip pat sekmingai ir greitai dingstantis nuo stalo :) mes tarp draugu juos vadinam "piciukais", nes gaunasi tarsi tokie mazi kepti ir nerealiai gardus karsti sumustinukai. O paziurejes net nesupranti, kad ten pagrindas is barankos :)
ATSAKYTI