Nuotrauka ir video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą:
Šiam greitam, nostalgiško skonio vyšnių kompotui pagaminti nereikia pasterizavimo ir jis puikiai laikysis tiesiog namų spintelėje.
Šiam greitam, nostalgiško skonio vyšnių kompotui pagaminti nereikia pasterizavimo ir jis puikiai laikysis tiesiog namų spintelėje.
Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
pagal poreikį
vyšnių
(kad užpildytų apie pusę stiklainio)
100 gramų
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vyšnias nuplauname ir nuskabome kotelius (kauliukų neišimame).
2.
Į švarų iškaitintą 1 litro stiklainį suberiame cukrų. Ant jo beriame tiek vyšnių, kad jos užpildytų apie pusę stiklainio.
3.
Viską užpilame ką tik užvirusiu vandeniu beveik iki pat stiklainio viršaus.
4.
Stiklainį sandariai užsukame švariu karštu vandeniu nuplikytu dangteliu.
5.
Stiklainį su kompotu apverčiame, šiek tiek pateliuskuojame, kad ant stiklainio dugno nusėdęs cukrus irgi ištirptų (kaip parodyta video recepte).
6.
Apklojame šilta kadra ar pledu ir paliekame visiškai atvėsti (tai trunka apie 10-12 valandų).
7.
Atvėsusį kompotą galima laikyti tiek rūsyje, tiek sandėliuke ar tiesiog namų spintelėje Svarbu, kad nebūtų tiesioginių saulės spindulių.
Patarimai:
•
Svarbu. Kompotus iš vyšnių su kauliukais reikėtų suvartoti per vienerius metus, nes vėliau iš kauliukų ima išsiskirti kenksmingos medžiagos. Jei norite laikyti ilgiau, prieš berdami vyšnias į stiklainį, išimkite jų kauliukus.