1.
Jeigu yra labai dideli riebalų gabalai šonuose, juos apipjaustyti. Jautieną supjaustyti tokio dydžio gabalais, kad visi išmatavimai būtų panašaus dydžio. Kiekvieną apvynioti maistine plėvele ir dėti į šaldiklį maždaug 1 valandai. Taip šiek tiek sustingusi mėsa lengviau pjaustysis.
2.
Jautieną supjaustyti kuo plonesniais gabalėliais, maždaug 0.5 cm storio. Pjaustyti geriausia ne išilgai skaidulų, o skersai jas. Taip džiovinta mėsa bus minkštesnė, nes valgant nereikės pėlšti pačios skaidulos, o tik jas atskirti.
3.
Visus marinato ingredientus išmaišyti ir užpilti ant jautienos, pamaišyti, kad pasidengtų visi gabaliukai. Marinuoti šaldytuve 2 - 4 valandas, ilgiau nelaikyti.
4.
Išsimarinavusią mėsą išimti iš marinato ir nusausinti popieriniais rankšluostėliais.
5.
Džiovinti galima vaisių džiovyklėje arba orkaitėje. Džiovintant džiovyklėje, mėsos gabaliukus reikia išdėlioti džiovyklės padėkluose, paliekant nedidelius tarpelius. Džiovinti maždaug 60 C laipsnių kaitrume (jei reguliuojasi Jūsų džiovyklės temperatūra) apie 5 - 6 valandas, priklausomai nuo mėsos pjaustymo plonumo.
6.
Džiovinant orkaitėje, reikėtų mėsą išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, dėti į iki 60 - 80 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir džiovinti taip pat apie 4 - 5 valandas, galima vis patikrinti, ar mėsa jau norimo išdžiuvimo lygio. Džiovinti orkaitėje reikia su šiek tiek pravertomis durelėmis - tam tiesiog uždarau orkaitę viršuje įkišusi medinį šaukštą, kad liktų tarpelis.