Autorius apie receptą:
Malonu virti uogienę pagal močiutės receptą, tačiau retas turi tiek laiko ir kantrybės... Kiekvienoje didesnėje parduotuvėje rasite puikią išeitį - uogienių cukrų su
Malonu virti uogienę pagal močiutės receptą, tačiau retas turi tiek laiko ir kantrybės... Kiekvienoje didesnėje parduotuvėje rasite puikią išeitį - uogienių cukrų su pektinu. Šio cukraus reikės dvigubai mažiau, virti reikės trumpiau, o uogienė pavyks sodraus skonio, tiršta ir kvapni.
(...daugiau)(...mažiau)
LaMaistas.lt
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 kilogramas
braškių
500 gramų
cukraus uogienėms
(naudojome Dansukker)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Braškes atrinkite, pašalinkite kotelius su lapeliais, nuplaukite, išdžiovinkite.
2.
Braškes supjaustykite kubeliais arba sutrinkite šakute.
3.
Braškes sukrėskite į prikaistuvį ir dėkite kaitinti ant vidutinės ugnies. Kai masė užkais, suberkite cukrų ir vis pamaišydami kaitinkite apie 7-8 minutes. Nugraibykite susidarančias putas.
4.
Išvirtą uogienę nukelkite nuo ugnies, palikite puode nusistovėti keletą minučių, o tuomet išpilstykite į iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Palikite visiškai atvėsti.
5.
Šią uogienę, kaip ir daugumą kitų konservų, geriausiai laikyti vėsioje, tamsioje vietoje (pvz. vėsiame rūsyje ar sandėliuke).
Patarimai:
•
Iš šio ingredientų kiekio pagaminsite daugmaž 1400 ml braškių uogienės.
•
Šią braškių uogienę dar labai tinka pagardinti trupučiu vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus). Tinka įtarkuoti ir šiek tiek citrinos žievelės.