Gėlytė-rožytė

AUTORIUS:
gaspadine.lt,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Gėlytė-rožytė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 šaukštas cukraus
šiek tiek vanilės
1 vienetas kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
50 gramų degtinės
1 stiklinė vandens
šiek tiek sodos
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus išmaišyti su kiaušiniu, cukrumi, druska, soda bei degtine.
Vandenį reikia pilti po truputį, pamaišant, kad nesigautų gabaliukų. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
Giliame inde užkaitinti 0,5 l aliejaus ir laikyti ant silpnos ugnies.
Formą pakaitinus aliejuje, įmerkti į tešlą ir palaikyti keletą sekundžių.
Paskui, su prikibusia tešla, dėti formą į karštą aliejų.
Atkibusią gėlytę pakepinti iki geltonumo ir iškepus padėti ant popierinės servetėlės.
Pabarstyti cukraus pudra.
Kiekviena gėlytė gaunasi vis kitokia ir gražesnė.
Skanaus!
AUTORIUS: Erika
Skaityti komentarus
Spausdinti
Raktažodžiai: Išvirti
Komentarai (33)
Irena
2020-08-08 17:40
Šūdas ne gelytė, receptas nevykes. ATSAKYTI
Onute
2018-03-24 07:34
Labai geras receptų kas, gerai gavosi ATSAKYTI
Ausra
2015-12-06 12:59
Kepimo formele parodoj radau :) O be degtines nesigautu? Ka suteikia degtine? ATSAKYTI
Rasa
2015-10-26 20:05
O kam ta soda ? Paprasčiausia tešla kaip blynams ir viskas ATSAKYTI
ada
2015-06-04 23:10
as kepu be sodos:)
ATSAKYTI
pikciurna
2015-04-04 19:01
Prastas receptas. Jauciasi soda, skoni gadina ir minksti... jie juk traskus turi but ATSAKYTI
ramute
2015-03-27 21:23
viriau gavosi labai grazios taciau soda labai jauciasi ir minkstos. Jos turi buti traskios
ATSAKYTI
Vaida
2015-03-22 12:51
O kur gauti nusipirkti tokia kepimo forma? ATSAKYTI
grazina
2014-11-12 18:25
bandysim;]
ATSAKYTI
Rima
2014-11-11 00:43
Mano mamos tikras receptas: 1 kiaušinis, 1 šaukštas miltų, apibarstyti cukraus pudra. Išeina apie 10 vienetų. ATSAKYTI
nijolė
2014-11-10 19:17
forma reikia idėti i alieju ir kai ikaista aiejus ir forma tada ja dėti i tešla bet kad neapemtu formos ATSAKYTI
galina
2014-11-10 15:14
reikia gerai ikaitinti alieju ir merkti forma , kad neapsemtu visos gelytes iki kraštu
turi atsokti , Darau ir gaunasi
tiktai as neturiu receptuko cia , bet sodos tai nededu tikrai , galesiu atsiusti :)
ATSAKYTI
ona
2014-10-29 12:57
oi kaip miela, radau kaime, ir prisiminiau vaikystę, kaip mama kepdavo, da būdavo ir spalvotų, o ko tada dėdavo spalvai.... ATSAKYTI
Mergička
2014-07-31 23:54
ESU DARIUSI, IR ŽINAU, KAD SUNKU NUTAIKYT UGNĮ, NES KAI UGNIS BŪNA PER MAŽA JIE PRIKIMBA, O IR KAI BŪNA PER KARŠTA - NĖRA GERAI. Būtina pilti degtinės, kad nebūtų per daug prisigėrę riebalų :) ATSAKYTI
NIKA
2014-04-04 11:33
neatlimpa nuo formelės todėl, kad neįkaitinate kaip reikia., mano truputį kitoks receptas ir gaunasi labai gerai ir gražiai. dažnai kepu kokiai progai. ATSAKYTI
Rita
2023-02-24 14:25
Gal receptuką galit parašyti?Ačiū ATSAKYTI
Danielius
2014-02-23 17:25
Nesamone gryna neatkimba nuo formeles ir nieko nesigauna.Blogas receptas. ATSAKYTI
vika
2014-01-16 11:17
Atrodo gerai įkaitinu formelę, įmerkiu į tešlą iki pusės, o įmerkus į riebalus gėlytė nenori atlipti, taip ir paruduoja, kol su šakute neatkrapštau. Ugnį primažinau, tada išeina taip, kad merkiant formelę į tešlą dalis tešlos prilimpa, dalis nukrenta, o įmerkus į riebalus vis tiek reikia patrankyti į puodo sienelę, kad atkibtų. Be to prisigeria riebalų rožytės, nors dar daugiau degtinės įpyliau... na kur šuo pakastas? ATSAKYTI
Nijole
2023-12-22 19:34
Labai reikia nutaikyt temperatura aliejaus jei neatkimba ir greit paruduoja vadinasi per karstas aliejus arba per ilgai aliejuje palaikete forma per daug ikaitinote , o jei nekimba tai per salta forma o aliejaus prisigeria jei nepilate dektines ir kai isimate gerai nulasinkite alieju nuo rozeliu ir sudekite ant ranksluostinio popieriaus, turi iseit, deje vietoje vandens as stikline pieno pildavau ATSAKYTI
Janina
2012-10-07 14:33
Kiek aš žinau,čia tikrai nieko gero nesigaus,niekas tikro recepto neišduoda,pavydi :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital