1.
Įkaitiname orkaitę iki 175 C laipsnių.
2.
Slyvas perpjauname perpus, išimame kauliukus.
3.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
4.
Sviestą su cukrumi išsukame elektriniu plakikliu. Plakame ~4 min, kol gauname vientisą masę. Tada vieną po kito įmušame kiaušinius, plakame dar kelias minutes. Sudedame grietinę, vanilinį cukrų ir vėl išplakame.
5.
Į tešlą dalimis įsijojame miltus ir maišome, kol gauname vientisą masę, be gumulėlių. Tešla turi būti tiršta.
6.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi (aš pyragą kepiau 28 x 9 cm stiklinėje kepimo formoje), supilame tešlą, išlyginame paviršių ir išdėliojame slyvų puseles. Apibarstome ruduoju cukrumi.
7.
Pyragą kepame įkaitintoje orkaitėje ~50-55 min. Ar pyragas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku – jei iš pyrago ištrauktas krapštukas švarus, tuomet pyragas iškepęs, jei ne – pakepkite šiek tiek ilgiau.