1.
Elektriniu plakikliu išplakite kiaušinių baltymus, plakant po šaukštą suberkite cukrų, kitą šaukštą berkite, kai ištirps anksčiau subertas. Plakite, kol sudėsite visą cukrų ir masė bus labai standi.
2.
Elektriniu smulkintuvu susmulkinkite riešutus. Į kiaušinių baltymus suberkite smulkintus migdolus ir kokoso drožles, ir atsargiai sukamaisiais judesiais išmaišykite nuo dugno į viršų.
3.
Apvalią atsegamais kraštais didesnę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite baltymų masę ir išlyginkite. Kepkite iki 160 C laipsnių orkaitėje apie 25-35 minutes. Iškepusį pagrindą atvėsinkite kelias minutes formoje, tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti. Atsargiai nuimkite kepimo popierių.
4.
Įdarui želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 minučių, kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir atvėsinkite.
5.
Nuplautas avietes dėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir vis maišant, ir patrinant virkite nuo užvirimo 2 - 3 minutes. Pertrinkite avietes per sietelį, kad neliktų sėklyčių ir palikite atvėsti. Turėtų būti apie 400 gramų paruoštos tyrės. Į aviečių masę įmaišykite atvėsusią želatiną.
6.
Mažesnę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite aviečių masę ir tolygiai paskirstykite, įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
7.
Į puodą supilkite pieną, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, krakmolą, viską gerai sumaišykite, kad neliktų gumuliukų. Statykite puodą ant viryklės ir vis maišant kaitinkite, kol kremas sutirštės.
8.
Kremui želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 minučių, kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje, atvėsinkite.
9.
Elektriniu plakikliu išplakite grietinėlę iki standumo, tada dalimis sudėkite atvėsusį kremą, kokoso drožles ir plakite toliau. Įpilkite atvėsusią želatiną ir dar kartą viską gerai išplakite.
10.
Į torto formą dėkite morenginį pagrindą. Ant viršaus dėkite šiek tiek mažiau nei pusę kremo, tolygiai paskirstykite ir įdėkite į šaldiklį 20 minučių, kad šiek tiek sustingtu. Likusi kremą palikite stovėti kambario temperatūroje.
11.
Aviečių sluoksnį dėkite ant pastingusio kremo, rankose laikykite aviečių sluoksnį su kepimo popieriumi ir apverskite ant kremo, kad popierius liktų viršuje ir jį atsargiai nuiimkite.
12.
Likusį kremą sudėkite ant aviečių sluoksnio, tolygiai paskirstykite ir įdėkite į šaldytuvą, kad pilnai sustingtu, 3-4 valandoms. Kad greičiau sustingtų pusvalandžiui įkiškite tortą į šaldiklį.
13.
Visiškai sustingusį tortą išimkite iš torto formos ir dėkite į didelę lėkštę ar tortinę. Sausoje keptuvėje pakepinkite kokoso drožles ir jomis papuoškite tortą, ant viršaus uždėkite aviečių.