1.
Svogūnus sumlkiai supjaustyti ir apkepti keptuvėje, iki gražiai auksinės spalvos. Įdėti smulkintą česnaką ir dar minutę pakepti. Sudėti faršą ir lengvai apkepti, kol nugaruos skystis. Pagal skonį pagardinti druska, pipirais, džiovintais bazilikais, tinka dar įdėti truputį aitriosios paprikos miltelių.
2.
Makaronus apvirti pagal instrukciją ant pakelio, bet kad liktų tvirti (mano makaronai "kriauklės" buvo dideli, tad viriau 13 minučių). Tada juos nukošti ir perpilti šaltu vandeniu. Makaronus "prikimšti" paruoštu faršu.
3.
Ant kepimo indo dugno supiti 1 skardinę pomidorų gabaliukų savo sultyse. Sudėti įdarytus makaronus. Jeigu skysčio mažoka, įpilkite sultinio (kriauklės arba vamzdeliai turi buti beveik apsemti). Galima dar ant viršaus uždėti keptų svogūnų ar česnakų.
4.
Pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 minučių. Tada apibarstykite tarkuotu sūriu ir dar keletą minučių pakepkite. Skanaus!