1.
Nupjaukite duonos pluteles ir susmulkinkite minkštimą. Užpilkite pienu ir palaikykite 5 min.
2.
Supjaustykite svogūną, česnako skilteles, sudėkite į smulkintuvą (blenderį) kartu su mirkyta duona. Susmulkinkite.
3.
Į dubenį dėkite faršą, susmulkintą masę iš smulkintuvo, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir viską gerai išminkykite. Faršą išdaužykite, kelis kartus smarkiai meskite į dubenį.
4.
Įdarui paruošti įkaitinkite keptuvę, įpilkite truputį aliejaus.
5.
Susmulkinkite svogūną, pievagrybius ir juos pakepinkite keptuvėje, įberkite druskos, kepkite apie 15 min.
6.
Į dubenį sutarkuokite sūrį, įdėkite grietinę, įmuškite kiaušinį, išmaišykite.
7.
Pomidorą supjaustykite smulkiai kubeliais, petražoles susmulkinkite.
8.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
9.
Paruoštą faršą padalinkite į 8 lygias dalis, iš kiekvieno gabalėlio suformuokite kotletuką, sudėkite į kepimo skardą ir padarykite "lizdelius" (įspauskite duobutes ir padarykite šonuose bortelius).
10.
Į "lizdelių" vidų dėkite įdarą: kepintus pievagrybius su svogūnais, smulkintus pomidorus, petražoles ir ant viršaus uždėkite sūrio masės.
11.
"Lizdelius" kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
12.
Patiekite su bulvių koše.