1.
Tešlai sudėkite visus ingredientus į virtuvės kombainą ir malkite peiliukais, kol tešla beveik sušoks, t.y. dar bus gabaliukais, kurie dar truputį paminkius sušoktų į vientisą masę.
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi 24 cm skersmens apvalios kepimo formos dugną su nuimamais šonais. Šonus ištepkite sviestu. Pagrindo tešlą įberkite į kepimo formą. Tolygiai ją paskirstykite ir, spausdami pirštais, arba šaukštu suformuokite pyrago dugną ir 1 cm aukščio šonus. Subadykite tešlą šakute ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20 minučių. Išimkite ir palikite atvėsti kol gaminsite įdarą.
3.
Kepimo formą paruoškite kepimui vandens vonelėje - 2 kartus apvyniokite aliuminio folija. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (be ventiliatoriaus). Užvirkite arbatinuke vandenį. Paruoškite didesnį gilų stačiakampį kepimo indą.
4.
Įdarui šokoladą susmulkinkite ir ištirpinkite garų vonelėje. Atvėsinkite. Kakavą ištirpinkite karštame vandenyje. Į virtuvės kombaino indą sudėkite visus varškės įdaro ingredientus ir malkite dideliu greičiu kelias sekundes tol, kol visi ingredientai susijungs ir masė taps vienalytė, be grūdelių. Neplakite masės, nes jį pagaus daug oro ir tada pyragas orkaitėje labai iškils, o vėliau sukris. Įpilkite masę į kepimo formą ant tešlos.
5.
Įdėkite kepimo indą į stačiakampį kepimo indą ir įpilkite į stačiakampį indą labai karšto vandens tiek, kad apsemtų indą su pyragu iki pusės. Pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite 45 minutes - 1 valandą (mano kepė 45 minutes). Pyragas yra iškepęs, jei jis yra kaip ir sukietėjęs, bet pajudinus vidus juda kaip želė. Sunku paaiškinti, bet pamačius suprasite apie ką kalbu. :) Ištraukite kepimo formą iš vandens ir padėkite ant grotelių. Tiesiog padėkite ir eikite sau, nes jus kankins noras nuimti foliją. Nereikia. Palikite jį taip valandai. Nejudinkite.
6.
Nuimkite foliją. Atvėsinkite kepimo formoje ir įdėkite į šaldytuvą keletui valandų, o geriau nakčiai. Atsargiai išimkite iš kepimo formos. Prieš atsegant formos šonus, ilga mentele prabraukite per šonus tarp pyrago ir formos, nes jei šonai bus prilipę prie kepimo formos, tai atsegant gali skilti šonas ar pyrago viršus.
7.
Ganašui susmulkintą šokoladą įdėkite į dubenėlį. Grietinėlę užvirkite ir užpilkite ant šokolado. Palikite pastovėti 2 minutes, tada išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Palikite pastovėti, kol ganašas sutirštės, bet dabar bus bėgantis. Papuoškite pyrago viršų.
8.
Šokolaniniai papuošimai: metalinę lentelę arba kepimo skardą įdėkite trumpam į šaldiklį. Ištirpinkite šokoladą garų vonelėje. Išimkite skardą iš šaldiklio ir ant nugarinės pusės išpilkite ir greitai su mentele išlyginkite šokoladą. Kai jis beveik sustings, bet bus dar kažkiek minkštas, su gremžtuku braukite per šokoladą šiek tiek pasukdami, kol gausis drožlės - panašiai kaip valote savo mašinos stiklą žiemą su gremžtuku. Papuoškite drožlėmis pyragą.