Autorius apie receptą:
Garsiosios Dzūkijos bandos buvo šaunamos į krosnį, tačiau, jei neturite krosnies, nieko tokio, nes puikiausiai dzūkišką bandą galima iškepti ir orkaitėje. Taigi šiuo
Garsiosios Dzūkijos bandos buvo šaunamos į krosnį, tačiau, jei neturite krosnies, nieko tokio, nes puikiausiai dzūkišką bandą galima iškepti ir orkaitėje. Taigi šiuo nostalgiškai gardžiu patiekalu gali džiaugtis kiekvienas.
(...daugiau)(...mažiau)
Erika
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
13 vienetų
bulvių
1 galva
kopūstų
1 šaukštas
kefyro
1 šaukštelis
druskos
pagal poreikį
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
3 bulves nuskusti išvirti ir sutrinti, atvėsinti.
2.
10 bulvių nuskusti ir sutarkuoti. Nestipriai nusunkti. Sudėti išvirtas bulves. Įberti žiupsnelį druskos, dėti šaukštą kefyro ir gerai išmaišyti.
3.
Kepimo skardą ištepti aliejumi ir iškloti kopūsto lapais. Į paruoštą skardą ant kopūsto lapų supilti tarkius.
4.
Kepti 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
5.
Iškepus bandai nuo jos nulupame kopūsto lapą. Norint gražiai išimti bandą, uždėkite medinę lentelę ant skardos ir staigiu judesiu apverskite, taip kopūsto lapas atsidurs viršuje ir lengvai nusiims, pjaustome ir valgome.
6.
Pagardinimui tinka varškė, spirgučiai, grietinė, sūdyta lašiša, grybų padažas arba visi kartu, tada bus tikra skonių "bomba" burnoje!