Autorius apie receptą:
Labai skanūs ir nesudėtingai pagaminami saldainukai. Cukraus kiekį juose galite koreguoti savo nuožiūra arba cukrų pakeisti medumi ar kitu saldikliu. Receptui taip pat tinka ir
Labai skanūs ir nesudėtingai pagaminami saldainukai. Cukraus kiekį juose galite koreguoti savo nuožiūra arba cukrų pakeisti medumi ar kitu saldikliu. Receptui taip pat tinka ir išspaudos, likusios nuo morkų sulčių.
(...daugiau)(...mažiau)
Algirdas Mazeika
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
500 gramų
morkų
100 gramų
imbiero
10 šaukštų
cukraus
(arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Morkas ir imbierą sutarkuojame smulkia tarka. Jeigu tarkuojant morkas atsiranda daug skysčio, jį nupilkite.
2.
Suberiame cukrų, gerai išmaišome ir masę paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pirštais spausdami suformuojame daugmaž 1 centimetro storio stačiakampį.
3.
Džioviname iki 75 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 6 valandas. Tada supjaustome kvadratėliais, apverčiame ir dar džioviname 5-6 valandas.
4.
Išdžiovintus saldainukus perdedame į stiklainius ar kitokius sandarius indelius ir laikome sausoje vietoje. Taip jie išsilaiko tikrai ilgai.