Autorius apie receptą:
Labai mėgstu padažą iš džiovintų grybų. Bet iš pačios rinktų, namie džiovintų grybų. Todėl visi surinkti grybai, tinkami džiovinimui, atsiduria ant skardos orkaitėje!
Labai mėgstu padažą iš džiovintų grybų. Bet iš pačios rinktų, namie džiovintų grybų. Todėl visi surinkti grybai, tinkami džiovinimui, atsiduria ant skardos orkaitėje! Džiovintus grybus galima laikyti net keletą metų, jie nepraras savo maistinių savybių!
(...daugiau)(...mažiau)Rūta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį
grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Grybus nuvalyti (neplauti!!!), supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
2.
Džiovinti iki 50 laipsnių (aukštesnės temperatūros nereikia, nes grybai pradės kepti, išskirdami sultis ant popieriaus) įkaitintoje orkaitėje, kol grybai išdžius - taps traškūs. Orkaitės durelių nereikia iki galo uždaryti, kad drėgmė iš grybų galėtų išgaruoti.