Autorius apie receptą:
Jau seniai svajojau išsikepti tikra namine duona! Ji puiki, nereikia jokių raugų ir ilgų minkymų! Duona išeina gana drėgna viduje, didelėmis poromis ir plona traškia plutele.
Jau seniai svajojau išsikepti tikra namine duona! Ji puiki, nereikia jokių raugų ir ilgų minkymų! Duona išeina gana drėgna viduje, didelėmis poromis ir plona traškia plutele. Ypač patiks čiabatos – itališkos baltos duonos mėgėjams.
(...daugiau)(...mažiau)
Justyna
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų
kvietinių miltų
300 mililitrų
vandens
(šalto)
2 šaukštai
kmynų
8 gramai
sausų mielių
1 šaukštelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus persijokite į didelį dubenį, suberkite mieles, druską, kmynus, sumaišykite.
2.
Supilkite vandenį ir greitai sumaišykite tešlą. Pridenkite plėvele ir palikite kildinti kambario temperatūroje 12-18 val.
3.
Stalą pabarstykite miltais, sudėkite pakilusią tešlą ir, lankstant kraštus į vidų, suformuokite rutulį.
4.
Rankšluostį gausiai apibarstykite miltais, dėkite tešlos rutulį ir uždengus, kildinkite 1-2 val.
5.
Dėkite ketaus puodą į iki 240-250 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Palaikykite, kol puodas įkais. Atsargiai įkaitintą puodą ištraukite iš orkaitės, įdėkite tešlą, uždenkite dangčiu ir kepkite apie 30 min, po to atidenkite ir kepkite dar 15-20 min. Jei paviršius pradeda greitai ruduoti, uždenkite jį kepimo popieriumi.
6.
Atsargiai išimkite iškepusią duoną iš puodo ir palikite atvėsti ant grotelių.