Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
150 g miltų
0,5 šaukštelio druskos
2 kiaušiniai
175 ml pieno
60 ml vandens
2 šaukštai aliejaus
450 g kiaulienos dešrelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus su druska suberti į dubenį, viduryje padaryti duobutę. Ten supilti truputį paplaktus kiaušinius ir mediniu šaukštu maišyti juos su miltais, po truputį supilant pieną ir vandenį (tešla neturi būti per tiršta). Suplakti tešlą šluotele iki tirštos grietinėlės tirštumo, uždengti ir leisti 30 min. pastovėti.
Įkaitinti orkaitę iki 220С.
Į kepimo formą supilti aliejų ir pakaitinti 5 min. orkaitėje.
Po to į formą sudėti dešreles ir įdėti vėl į orkaitę 10 min., kad dešrelės truputį apkeptų.
Vėl suplakti tešlą šluotele ir greitai išpilti ją ant dešrelių.
Vėl grąžinti formą į orkaitę 35-40 min., kol iš tešlos nesuformuos apkepusi auksinės spalvos traški luobelė.
Po to patiekalą galima papuošti petražolės lapeliais ir patiekti.