1.
Į dubenį sudėti sviestą ir ¾ stiklinės cukraus (1/4 stiklinės cukraus atidėti).
Indą geriau imti didesnį, nes tešla pakils.
2.
Gerai išsukti sviestą su cukrumi.
Sudėti varškę.
3.
Masę gerai ištrinti iki vientisos konsistencijos, kad varškėje neliktų grūdelių.
4.
Citriną gerai nuplauti, nupjauti abu galiukus.
5.
Supjaustyti citriną žiedeliais kartu su žieve.
Iš kiekvieno žiedelio išimti kauliukus.
Žiedelį perpjauti į 4 dalis.
6.
Supjaustytą citriną sudėti į blenderį ir susmulkinti iki tyrelės būsenos.
7.
Sutrintą citriną sudėti į varškės masę ir gerai išmaišyti.
8.
Atskirame inde suplakti 4 kiaušinius su likusiu ¼ stiklinės cukrumi.
9.
Sudėti išplaktus kiaušinius į bendrą masę.
10.
Suberti kepimo miltelius ir dar kartą išmaišyti.
11.
Masė pradeda smarkiai kilti. Pasidaro labai puri.
Per tą laiką, kol masė kyla, įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių.
12.
Į masę sudedame miltus, sumaišome. Tešla truputį „sukris“.
13.
Tešlą sudedame į formą, išteptą aliejumi. Jeigu forma silikoninė, ją reikia išpurkšti šaltu vandeniu.
14.
Kepti 40 minčių, tačiau tai priklauso nuo orkaitės.
Kai tik plutelė apkeps iki gana rudos spalvos, išimti formą iš orkaitės.
15.
Keksą išimti, viršų aplieti balta glazūra, papuošti šviežiomis uogomis ir perkelti ant indo arba tortinės.