1.
Įkaitinti orkaitę iki 180-200°C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi.
3.
Į dubenį dėti sviestą, berti cukrų ir gerai išplakti elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
4.
Į sviesto masę dėti rikotos sūrį ir plakti dar 5 min., kol masė taps šviesi. Į masę po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno švelniai išmaišyti.
5.
Tuomet įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti sultis, suberti vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti. Kepimo miltelius sumaišyti su druska ir miltais. Miltų kiekis gali būti kitoks, nes priklauso nuo tešlos, ji turi būti grietinės tirštumo. Dalimis, vis išmaišant, suberti miltų masę į tešlą.
6.
Paruoštą masę sukrėsti į kepimo formą.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180-200°C orkaitėje vidurinėje lentynoje apie 45-55 min., kol pyragas iškils. Patikrinti galima įsmeigus medinį pagaliuką, pyragas bus iškepęs, kai ištraukus pagaliuką jis bus sausas.
8.
Iškepusį pyragą palikti atvėsti 10 - 15 min., tuomet gardžiuotis. Prieš tiekiant tinka pabarstyti cukraus pudra.