1.
Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros. Į 12 keksiukų formelių įdėkite popierinius krepšelius. Vidutinio dydžio dubenėlyje paplakite kiaušinius, sukrėskite 225 g minkšto sviesto, suberkite cukrų ir maišykite, kol susidarys puri masė.
2.
Supilkite pieną, vanilės ekstraktą, suberkite miltus ir išmaišę paplakite elektriniu plakikliu 2 minutes iki lengvos kreminės masės. Suberkite 100 g pistacijų, smulkintą plonai luptą vienos citrinos žievelę, supilkite 1/2 citrinos sultis ir išmaišykite.
3.
Tešlą po lygiai sukrėskite į popierinius krepšelius. Kepkite 18-20 minučių, kol ji pakils ir iškeps. Praaušusius keksiukus sudėkite ant vielinių grotelių. Puoškite visiškai atvėsusius.
4.
Papuošimas:
Mediniu šaukštu sumaišykite cukraus pudrą su 225 g sviesto ir išsukite iki purios masės. Suberkite 100 g pistacijų, smulkintą plonai luptą vienos žaliosios citrinos žievelę ir išmaišykite. Šaukštu arba konditeriniu maišeliu gausiai užkrėskite kremo ant kiekvieno keksiuko.