1.
Šiek tiek pieno pašildome iki šiltumo.
2.
Sumaišome šviežias mieles su šlakeliu šilto pieno, žiupsneliu cukraus, šiek tiek pabarstome miltais. Kai mielės užputos, jos jau suaktyvintos.
3.
Sudedame sviestą, supilame likusį pieną, mieles, suberiame, cukrų, druską, vanilinį cukrų, miltus ir ilgai minkome tešlą. Miltų beriame tiek, kad gerai išminkyta tešla vos liptų prie rankų. Minkau tešlą maišykle. Uždengiame rankšluosčiu ir šiltoje vietoje leiskite jai mažiausiai valandą pakilti. Tešla turi padidėti 3 kartus.
4.
Įdarui cukrų ir cinamoną sumaišyti.
5.
Iškočioti iš tešlos stačiakampį. Aptepti paviršių minkštu sviestu. Apibarstyti cukraus, cinamono mišiniu ir vynioti vyniotinį, po to supjaustyti riekelėmis. Sudedame supjaustytus ritinėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą vienas šalia kito, formuodami pyragą. Vėl paliekame pyragą ilsėtis, kilti šiltai apie 30 min.
6.
Aptepimui lengvai išplakti kiaušinį.
7.
Prieš kepant, atsargiai aptepame pyragą kiaušinio plakiniu ir apibarstome ruduoju cukrumi.
8.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol švelniai paruduos, maždaug 30 min.