Burokėlių pyragas

AUTORIUS:
Audronė Little Tasty Sins
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Burokėlių pyragas
Burokėlių pyragas
Burokėlių pyragas
Burokėlių pyragas
Burokėlių pyragas
Burokėlių pyragas
Burokėlių pyragas
Burokėlių pyragas
Burokėlių pyragas
Burokėlių pyragas
Burokėlių pyragas
Burokėlių pyragas
Autorius apie receptą: Ar žinojote, kad burokėlis yra tikras supermaistas, o suvartoti daržovių porciją galima ir su puodeliu kavos? Na gal ir ne pats sveikiausias, bet neabejotinai skaniausias būdas Ar žinojote, kad burokėlis yra tikras supermaistas, o suvartoti daržovių porciją galima ir su puodeliu kavos? Na gal ir ne pats sveikiausias, bet neabejotinai skaniausias būdas valgyti burokėlius. Keksas išeina turtingo, sodraus skonio, drėgnas ir tiesiog tirpstantis burnoje. Jį puikiai papildo kreminio sūrio kremas. Tiesiog tobulas desertas, kurį paruošti visai paprasta! (...daugiau) Audronė Little Tasty Sins
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
100 gramų kvietinių miltų
75 gramai burokėlių (šviežių)
90 mililitrų aliejaus
1 vienetas kiaušinių
50 gramų rudojo cukraus
50 gramų cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio malto cinamono
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
100 gramų filadelfijos sūrio (kambario temperatūros)
60 gramų sviesto (kambario temperatūros)
50 gramų cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės esencijos
Papuošimui:
šiek tiek malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Burokėlį sutarkuokite smulkia tarka. Šiek tiek nuspauskite sulčių pertelklių ir atidėkite į šalį.
2.
Sumaišykite šluotele aliejų su rudu ir baltu cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą gerai išplakite. Sudėkite burokėlius ir dar kartą gerai išmaišykite.
3.
Kitame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cinamonu ir druska ir atsargiai įmaišykite į burokėlių masę.
4.
Kepimo indą ištepkite riebalais ir ištieskite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą.
5.
Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Leiskite pyragui visiškai atvėsti iki kambario temperatūros.
6.
Atvėsusį pyragą supjaustome į 8 nedideles dalis. Jei pyragas bus dar šiltas, ištirps kremas.
7.
Kremui elektriniu plakikliu išplakite kambario temperatūros sviestą su kambario temperatūros kreminiu sūriu ir vanile. Paplakus porą minučių, sumažinkite galingumą iki minimalaus ir po šaukštą sudėkite cukraus pudrą. Kai visa pudra bus sudėta, padidinkite galingumą iki maksimalaus ir paplakite dar porą minučių. Jei kremas per skystas konditeriniam maišeliui, palaikykite jį šaldytuve, atvėsęs sutvirtės.
8.
Sudedame kremą į konditerinį maišelį ir išspaudžiame kremo ant kiekvieno pyrago gabalėlio. Pabarstome cinamono dulksna.
Patarimai:
Aliejų rinkitės neutralaus skonio, pvz. saulėgrąžų ar augalinį.
Kreminį sūrį ir sviestą kremui būtinai atšildykite iki kambario temperatūros.
AUTORIUS: Audronė Little Tasty Sins
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital