1.
Į šiltą pieną sudėti sausas mieles ir 2 šaukštus cukraus. Palikti uždengus virtuviniu rankšluosčiu, kol suputos. Į persijotus miltus supilti pieno - mielių mišinį, druską, dar 2 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų, tirpintą sviestą ir aliejų. Gerai išminkyti tešlą, kol ji taps vientisa ir elastinga, suformuoti rutulį ir palikti, uždengus virtuviniu rankšluosčiu, kambario temperatūroje, kol pakils dvigubai - apie valandą.
2.
Iš tešlos formuoti vienodo dydžio rutuliukus, kiekvieną jų šiek tiek pakočioti, aptepti tirpintu sviestu, apibarstyti cukrumi, susukti į standų volelį. Ritinį perlenkti per pusę ir šiek tiek jį paspausti. Perpjauti peiliu, bet ne iki pačio galo, išversti, kad gautųsi širdelės forma.
3.
Išplakti kiaušinį ir aptepti bandeles kiaušinio plakiniu. Ant viršaus galima užberti cukraus arba šiek tiek cinamono.
4.
Kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.