1.
Bulves supjaustyti maždaug 0.5 - 1 cm storio griežinėliais. Iš abiejų pusių aptepti aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais. Vienu sluoksniu dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
2.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje su vėjeliu apie 10 minučių iki kol krašteliai švelniai paruduos, o viršus taps traškesnis. Tuomet ištraukti iš orkaitės ir atidėti atvėsti.
3.
Burokėlius sutarkuoti per burokinę tarką. Svogūną smulkiai supjaustyti ir gerai sumaišyti su burokėliais. Įdėti majonezo, pagardinti druska ir dar kartą permaišyti.
4.
Silkę supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais.
5.
Ant bulvės griežinėlio dėti maždaug arbatinį šaukštelį paruoštos burokėlių masės, tuomet uždėti silkės gabalėlį.
•
Bulves reikėtų virti iki tol kol bus išvirusios, bet nebus per daug minkštos, nes tuomet gražiai nesipjaustys. Aš darau taip - bulves labai gerai nuplaunu. Į puodą pilu vandens, sudedu bulves ir užverdu. Verdu apie 15 minučių iki kol bulvės bus išvirusios, bet ne per daug minkštos. Tikslus virimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio.
•
Paruošti iš anksto galima burokėlių masę, išsivirti bulves. Kitą dieną liks tik jas supjaustyti ir apkepti orkaitėje, uždėti burokėlių ir silkės.
•
Papildomai į burokėlių masę tinka įpjaustyti marinuotų agurkėlių ir/ar įspausti skiltele česnako.