Autorius apie receptą:
Mes esame bulviniai ir mėgstam jas visokiu pavidalu: bulvės keptos, bulvės virtos, bulvių košė, kugelis ir visi kiti bulvių patiekalai. Šiandien kepiau bulves šiek tiek kitokiu
Mes esame bulviniai ir mėgstam jas visokiu pavidalu: bulvės keptos, bulvės virtos, bulvių košė, kugelis ir visi kiti bulvių patiekalai. Šiandien kepiau bulves šiek tiek kitokiu pavidalu. Jei pabodo įprastos bulvės ar bulvių košė prie mėsos kepsnio - išsikepkite bulvių bokštelių. Galbūt nustebinsite mažuosius nevalgiukus.
Bokštelius galite gardinti ir įprasta ar jūsų mėgstamiausia druska. Aš norėjau pamėginti ir įsitikinti, kaip rūkyta druska draugauja su bulvių patiekalais.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
4 vienetai
bulvių
1 vienetas
rozmarinų šakelių
2 šaukštai
sviesto
(tirpinto)
2 šaukštai
fermentinio sūrio
1 žiupsnelis
rūkyta druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome plonais griežinėliais (aš pjausčiau mandolina tipo pjaustykle).
2.
Bulvių griežinėlius patepame tirpintu sviestu ir sudedame į keksiukų formeles, gražiai vieną ant kito - bokšteliu.
3.
Dedame kepti į iki 170 C laipsnių įkaitintą orkaitę 20 min. Pabarstome tarkuotu sūriu dar pašauname į orkaitę 5 – 10 min, kol sūris gražiai išsilydys ir truputį apskrus. Bokštelius gardiname rūkytos druskos dribsniais ir rozmarinu.