1.
Virtas bulves atvėsinkite iki kambario temperatūros, tuomet dėkite į šaldytuvą ir atšaldykite pernakt. Kitą dieną nulupkite odeles.
2.
Šaltas virtas bulves sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su druska.
3.
Paruoškite įdarą. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnako skilteles, ir kepkite, kartais pamaišydami, kol suminkštės. Sudėkite gabalėliais pjaustytą šoninę ir kepkite dar porą minučių, kol gardžiai apskrus. Atvėsinkite, tuomet sumaišykite su tarkuotu sūriu.
4.
Iškepkite blyną. Į keptuvę įpilkite du šaukštus aliejaus ir įdėkite gabalėlį (apie 40 g) sviesto. Palaukite, kol sviestas ištirps.
5.
Sudėkite į keptuvę pusę tarkuotų bulvių. Lygiu sluoksniu padenkite visa keptuvės dugną. Paspauskite plokščiąja mentelės dalimi, kad bulvių tarkiai kiek įmanoma labiau sukibtų.
6.
Ant viršaus tolygiai paskleiskite šoninės ir sūrio įdarą. Pačiuose kraštuose įdaro nedėkite.
7.
Ant įdaro tolygiai paskleiskite likusias tarkuotas bulves, vėl paspauskite plokščiąja mentelės dalimi.
8.
Mentele atstumkite bulvių tarkius nuo kraštų, taip suformuodami gražios formos blyną. Kepkite apie 10-15 minučių, kol blyno apačia sutvirtės ir apskrus.
9.
Ant keptuvės užvožkite lentelę ar lėkštę ir apverskite – blynas liks ant lentelės ar lėkštėje, apskrudusia puse į viršų. Jei nerimaujate, kad vėliau jį bus sunku grąžinti atgal į keptuvę, pasinaudokite gudrybe – ant keptuvės užtieskite kepimo popieriaus juostą, kuri išvertus blyną, liks jo apačioje. Tuomet atgal į keptuvę blyną grąžinsite tempdami už kepimo popieriaus juostos.
10.
Į keptuvę įpilkite dar du šaukštus aliejaus, įdėkite dar gabaliuką sviesto. Palaukite, kol ištirps.
11.
Blyną nuo lentelės ar lėkštės nustumkite į keptuvę. Kepkite dar apie 10 minučių, kol ir antra blyno pusė sutvirtės ir bus gražiai apskrudusi.
12.
Patiekite. Iškepusį blyną pjaustykite gabalėliais ir patiekite vieną ar pagardinkite grietine, graikišku jogurtu.
•
Tokį blyną galite kepti ir be įdaro arba įdarui naudoti kitus produktus, pavyzdžiui: mėgstamą kumpį, tarkuotą mocarelos sūrį, pasmulkintus ir pakepintus špinatus.
•
Kepkite lėtai, virš vidutinės ugnies (aš indukcinėje kaitlentėje nustačiau šeštą kaitros lygį iš devynių). Blynas turi apskrusti, sutvirtėti, tačiau saugokite, kad nepradėtų degti!
•
Blyną kepti galite ir iš žalių tarkuotų bulvių, tik tuomet, tarkius sumaišę su druska ir palikę pastovėti apie dešimt minučių, juos labai gerai nuspauskite, kad pašalintumėte visą perteklinę drėgmę.