Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
0,75 stiklinės manų kruopų
0,5 l pieno
4 kiaušiniai
10-15 gabaliukų cukraus
1 šaukštelis džiovintos arba 1 šviežios citrinos žievelės
1 stiklinė sulčių arba kisieliaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į verdantį vandenį suberti manų kruopas, maišant 2 min. pakaitinti ant nedidelės ugnies, nukelti ir 10-15 min. laikyti uždengus.
Trynius ištrinti su cukrumi, baltymus išplakti atskirai.
Energingai įmaišyti paeiliui citrinos žievelę, trynius, baltymus.
Labai gerai suplakti, įmaišyti sultis.
Tai vokiečių ir Pabaltijo virtuvių saldus ir sotus patiekalas, tiekiamas dažniausiai pusryčiams. Gaminamas iš manų kruopų, pieno (grietinėlės), kiaušinių, cukraus ir kokių nors rūgščių sulčių arba citrinų, serbentų, spanguolių kisieliaus. Skirtingai nuo košių, bubertas ne verdamas, o tik užvirinamas. Jis maistingesnis už košę.