1.
Įkaitiname orkaitę iki 170 C.
2.
Į kepimo skardą sudedame kaštainius, kuriuos pirma aštriu peiliu įpjauname, tarsi žymėdami kryžiuką. Vienur rašė, kad geriau juos įpjauti smailiajame kampe, kitur - lygiame plote. Aš vienus įpjoviau lygioje vietoje, kitus - smailiame, bet iš esmės jokio skirtumo nebuvo. Kepame kaštainius apie 30 minučių, kol jie gražiai atsidaro. Atvėsiname ir nulupame.
3.
Ištepame sviestu ir pabarstome miltais 20 cm ar didesnę kepimo formą, geriausia atsegamais kraštais, kad būtų lengviau perkelti pyragą ant lėkštės.
4.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
5.
Šokoladą kartu su sviestu išlydome garų vonelėje. Į nedidelį prikaistuvį supilame pieną, grietinėlę ir sudedame nuvalytus kaštainius. Kaitiname iki pirmųjų užvirimo burbulų. Nuimame nuo ugnies ir sutriname iki košės.
6.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Baltymus išplakame su 3 šaukštais cukraus iki standžių putų. Padedame į šaldytuvą, kol jų prireiks. Trynius išplakame su likusiu cukrumi ir vanile, kol jie pabals. Įmaišome išlydytą šokoladą su sviestu. Po to įmaišome kaštainių tyrę. Per kelis kartus atsargiai įmaišome kiaušinių baltymus, stengiantis per daug nemaišyti, kad neišleistume oro.
7.
Kepame apie 30 - 35 minutes. Ištraukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti kepimo formoje.