Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gr. brokolių, 400 gr žiedinių kopūstų 2 kiaušiniai 4-5 v. š. manų 3 v. š. miltų 100 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos, pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Brokolius, irkopūstus supjaustyti žiedynėliais ir truputį pavirti sūdytame vandenyje (7-10 min.) arba ant garų. Jei naudojamos šaldytos daržovės, tada virti nereikia, o tik atšildyti. Daržoves padėti ant pjaustymo lentos ir smulkiai sukapoti. Galima sukapoti virtuvės kombaino pagalba, bet reikia stebėti, kad liktų daržovių "trupinėliai", o ne košė.
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Dėti trynius į daržovių masę, sumaišyti, suberti manus, sūrį, miltus, prieskonius, gerai sumaišyti ir palikti trumpam pastovėti, kad manai išbrinktų. Išplakti baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į kopūstų faršą. Formuoti nedidelius kotletukus, kepti keptuvėje ant silpnos ugnies, kol apskrus. Skanu su grietine. Skanaus!