Autorius apie receptą:
Šį braškių marmeladą pagaminsite akimirksniu, o skonis džiugins dar ir kaip! Jokio pjaustymo - braškes tiesiog sutrinkite, suberkite cukrų ir maišydami pakaitinkite.
Šį braškių marmeladą pagaminsite akimirksniu, o skonis džiugins dar ir kaip! Jokio pjaustymo - braškes tiesiog sutrinkite, suberkite cukrų ir maišydami pakaitinkite. Braškių marmeladas nuostabiai tiks užsitepti ant šviesios duonelės, gardinti blynelius, košę ar tiesiog kabinti šaukštu.
(...daugiau)(...mažiau)
LaMaistas.lt
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 kilogramas
braškių
330 gramų
cukraus marmeladams
(naudojome Dansukker)
1 šaukštelis
vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Braškes sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Jeigu norite ne visiškai vientisos tekstūros marmelado, sutrinkite šakute.
2.
Braškes dėkite į prikaistuvį, suberkite cukrų marmeladams ir maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai masė pradės garuoti, ugnį šiek tiek sumažinkite ir maišydami dar pakaitinkite 6-7 minutes. Baigdami virti suberkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
3.
Karštą marmeladą sukrėskite į švarius iškaitintus stiklainius ir iškart uždarykite švariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais.
4.
Marmeladą laikykite vėsioje vietoje.
Patarimai:
•
Iš šio ingredientų kiekio pagaminsite daugmaž 1200 ml marmelado.
•
Norite paįvairinti? Trečdalį braškių pakeiskite raudonaisiais serbentais, abrikosais, persikais ar net mangais!