Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
480 mililitrų
grietinėlės
( riebi)
5 vienetai
kiaušinių
115 gramų
cukraus
1 šaukštas
vanilės esencijos
115 gramų
cukraus
(rudas)
4 vienetai
braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 150 0 C.
2.
Dubenyje plakimo šluotele išmaišyti kiaušinių trynius, cukrų ir vanilės ekstraktą. Supilti 400 ml grietinėlės, gerai išmaišyti, kol masė taps kreminės konsistencijos. Perkoštą per sietelį mišinį supilti į specialius keramikinius kepimo indelius. Sudėti indelius į kepimo skardą. Pripilti į skardą karšto vandens, maždaug iki pusės indelių. Kepti 45 minutes arba tiek kiek reikia (kiekviena orkaitė skiriasi). Kremas indelio centre turėtų būti „drebantis“. Išimti indelius iš kepimo skardos, leisti jiems atvėsti ir padėti į šaldytuvą bent 3 valandoms arba nakčiai.
3.
Visą Crème Brǔlée paviršių pilnai apibarstyti plonu rudojo cukraus sluoksniu. Išplakti 80 g grietinėlės. Keptuvėje ištirpinti truputį rudojo cukraus, kol iš jo pagaminsime karamelę. Palaikyti bent 5 minutes prieš patiekiant. Papuošti karamelizuotu cukrumi, plakta grietinėle, uždedant ant viršaus po vieną braškę. Galima papuošti cinamono lazdelėmis.