1.
Pasiruošiame braškinį želė sluoksnį: į didelį dubenį supilame 85 g braškinės želės, sumaišome su 1 stikline verdančio vandens. Maišome, kol želė ištirpsta, tada supilame 0,5 stiklinės šalto vandens, išmaišome ir paliekame kambario temperatūroje atvėsti ir vos vos sutirštėti.
2.
Biskvitas – įkaitiname orkaitę iki 180 C. Viename dubenyje elektriniu plakikliu plakame kiaušinius apie 1 min. Tada supilame cukrų, vanilės ekstraktą, įdedame žiupsnį druskos ir plakame dar apie 6 min, kol gauname balsvą, gan tirštoką masę. Po truputį įsijojame miltus ir lėtai įmaišome juos į tešlą gumine mentele arba šaukštu (ne plakikliu!). Miltus maišome trumpai, svarbu, kad neliktų gumulėlių ir miltai įsimaišytų į tešlą, bet nereikia jos permaišyti.
3.
Ant kepimo formos dugno (aš naudojau 26 cm x 17 cm kepimo formą aukštesniais kraštais) patiesiame kepimo kepimo popieriaus, supilame tešlą, išlyginame paviršių ir kepame ~20 min, kol biskvitas įgauną švelniai auksinę spalvą. Tada išimame biskvitą iš orkaitės, apverčiame ant kepimo grotelių, atsargiai nuimame kepimo popierių ir paliekame visiškai atvėsti.
4.
Sirupas – sirupo ingredientus sumaišome viename indelyje. Maišome, kol cukrus ištirpsta ir paliekame sirupą visiškai atvėsti. Atvėsusį biskvitą dedame atgal į švarią kepimo formą (kurioje kepėte). Naudodami šaukštą ar konditerinį teptuką sirupą tolygiai užpilame ant biskvito, paliekame kelias minutes įsigerti.
5.
Braškinis sluoksnis – grietinėlę suplakame viename dubenyje su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Plakame, kol grietinėlė sutirštėja ir nebekrenta nuo mikserio šluotelių. Tik neperplakite grietinėlės, kad nesušoktų į gumulėlius. Pirmame žingsnelyje sumaišyta želė jau turėtų būti šiek tiek sutirštėjusi, ją lėtai įmaišome į grietinėlės masę. Braškinį kremą supilame ant biskvito, išlyginame paviršių, įspaudžiame braškes ir dedame į šaldytuvą stengti 1 h.
6.
Viršui viename indelyje želę sumaišome su 0,5 stiklinės verdančio vandens, maišome, kol želė visiškai ištirpsta. Tada įpilame ¼ stiklinės šalto vandens ir paliekame visiškai atvėsti, kol stengsta grietinėlės sluoksnis. Po to, naudodami šaukštą lėtai pilame žele ant pyrago viršaus ir dedame pyragą atgal į šaldytuvą stengti 1-1,5 h, kol žele visiškai sustengsta. Skanaus!