1.
Sumaišome vandenį, mieles ir cukrų. Paliekame suaktyvėti 5–10 min.
2.
Beriame druską, miltus, sviestą ir minkome 10 min. Tešla nebus kieta.
3.
Uždenkite ir palikite šiltai kilti.
4.
Tešlą apiberiame miltais, kad neliptų prie rankų ir padalijame į 8 dalis.
5.
Rankomis suformuojame stačiakampius (apie 10 x 30 cm), į kiekvieną beriame smulkinto kumpio ir tarkuoto sūrio (jeigu norite, galima įdėti smulkintų alyvuogių, jalapeno, saulėje džiovintų pomidorų).
6.
Sujungiame ilguosius tešlos kraštus, užspaudžiame suformuodami „vamzdelius“.
7.
Lenkiame U forma, o tada laisvuosius du galus užlenkiame į vidų. Taip, kad susiformuotų riestainis „Pretzel“. Žinoma, galite susukti „sraigę“ ar padaryti „8“ formą.
8.
Kiekvieną riestainį panardiname 20–30 sekundžių į didelį puodą su verdančiu vandeniu.
9.
Kiaurasamčiu ištraukiame ir sudedame ant kepimo formos su sviestiniu popieriumi. Geriausia tai daryti po vieną.
10.
Kiaušinį išplakame su šlakeliu vandens ir aptepame riestainius.
11.
Gausiai beriame aguonų.
12.
Kepame 200 °C įkaitintoje orkaitėje 15–18 min., kol gražiai apskrunda. Skanaujame šiltus.