1.
Apelsinams į puodą pilti vandenį, berti cukrų ir užvirti. Kai užvirs, sumažinti kaitrą iki silpnos.
2.
Apelsinus supjaustyti iki 0.5 cm storio griežinėliais. Sudėti į puodą su sirupu, gerai išmaišyti, kad visi griežinėliai pasidengtų. Troškinti 15 minučių nuolat pavartant griežinėlius. Tuomet nukelti nuo kaitros ir palikti šiek tiek atvėsti.
3.
Tešlai apelsinus nulupti, susmulkinti, išpjauti kuo daugiau baltų dalių ir išimti sėklas. Jei paliksite daug baltų dalių, pyragas gali būti kartesnis. Geriausia naudoti tik minkštimą.
4.
Į dubenį sudėti apelsinus ir sutrinti elektriniu smulkintuvu iki kol taps vientisa masė. Atidėti.
5.
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų ir plakti elektriniu plaktuvu apie 5 minutes iki purios masės. Tuomet supilti aliejų, suberti miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti. Nuolat plakant sudėti jogurtą, vanilę, apelsinų masę. Gerai permaišyti.
6.
Kepimo formos nusegamais kraštais (naudojau 22 cm skersmens) dugną ištiesti kepimo popieriumi, aptepti šonus alyvuogių aliejumi. Ant dugno gražiai sudėti sirupe išmirkusius apelsinų griežinėlius, sirupą atidėti. Sudėti paruoštą tešlą ir išlyginti paviršių.
7.
Kepti įkaitintoje 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigus ir ištraukus, pagaliukas turi likti švarus.
8.
Iškepusį pyragą palikti vėsti formoje apie 30 minučių, tuomet peiliu atskirti kraštus, kad lengviau išsiimtų, bet dar palaukti iki kol visiškai atvės. Tuomet ant pyrago dėti lėkštę, kurioje norite tiekti, stipriai prilaikant lėkštę ir kepimo formą su pyragu staigiu judesiu apversti. Nuimti kepimo formą, atsargiai nuimti kepimo popierių. Ant apelsinų užtepti likusį sirupą.