Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 g veršienos
100 g avienos
2 svogūnai
1 šakelė petražolių
žiupsnelis kalendros
malti juodieji pipirai
druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Du kartus sumalti avieną ir veršieną.
Supjaustyti svogūną mažais kubeliais.
Sumaišyti mėsą su svogūnu, prieskoniais, druska bei žalumynais. Gerai išmaišyti faršą ir pamėtyti į gilų indą, kad jis taptų minkštesnis. Įdėti faršą į šaldytuvą ir palaikyti apie 30-40 min.
Rankoms vilgyti galima pasiruošti indą su vandeniu, skiestu trupučiu acto. Pamirkius rankas vandeny, iš faršo suformuoti apie 15 cm ilgio pailgus kotletus. Juos atsargiai, kad neatsirastų įplyšimų perverti mediniu iešmu.
Kebabus geriausia apkepinti virš žarijų arba apie 20 min. orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje.
Jei kebabai kepami keptuvėje, juos reikia kepti ant nedidelės ugnies.
Iškeptus dar karštus kebabus patiekti su mėgstamomis daržovėmis.
Skanaus!