Pagal David Lebovitz receptą iš knygos “Ready for Dessert”
Miltus persijoti su druska ir soda.
Atskirame dubenyje mikseriu išsukti sviestą, cukrų, rudą cukrų ir vanilę. Atsargiai nepermaišyti - sukti reikia tik tol, kol viskas susimaišo į vientisą masę.
Po vieną dėti kiaušinius, kaskart gerai išmaišant.
Suberti persijotus miltus, vėl gerai išmaišyti. Įmaišyti riešutus ir šokoladą.
Tešlą padalinti į keturias lygias dalis. Kiekvieną dalį sukočioti į maždaug 20 cm ilgio dešrą, ją susukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve keliom valandom arba nakčiai.
Kepimo skardą iškloti Silpat plėvele arba sviestiniu popieriumi. Orkaitę įkaitinti iki 175 oC (350oF).
Išsukti sustandėjusią sausainių tešlą iš plėvelės, pjaustyti ją į maždaug 2 cm storio diskelius ir dėlioti juos and skardos, paliekant maždaug 5-6 cm tarpus tarp sausainių.
Kepti maždaug 10 minučių. Vos tik sausainių viršus pradės ruduoti, juos iškart traukti iš orkaitės. Sausainiai atrodys neiškepę, tačiau atvėsę jie sustandės ir bus tikrų tikriausiais PUIKUMĖLIS!!
Sausainiams leiskite pilnai atvėsti skardoje, po to laikykite sandariai uždarytame inde.