1.
Gvakamolė – avokado minkštimą sudedame į indelį, užpilame citrinos sultimis, pagardiname druska, pipirais ir sutriname. Pomidorą, svogūną ir kalendrą susmulkiname. Avokadą sumaišome su pomidoru, svogūnu ir kalendra. Gvakamolę paliekame šaldytuve.
2.
Papriką supjaustome storesnėmis juostelėmis, pomidorą supjaustome storesniais griežinėliais. Svogūną taip pat supjaustome storesnėmis juostelėmis.
3.
Didelėje keptuvėje įkaitiname 1 valg. š. alyvuogių aliejaus ant vidutinės stipresnės ugnies. Sudedame daržoves, kepiname trumpai iš abiejų pusių, kol šios gražiai apskrunda. Neperkepkite daržovių, kad dar išliktų truputį traškios.
4.
Duoną supjaustome į 4 dalis, jas pailgai perpjauname per pusę.
5.
Kitoje didelėje keptuvėje įkaitiname 1 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame duonos riekeles, ir kepiname iš abiejų pusių, kol batonas gražiai apskrunda. Kai reikia, papildomai įpilame aliejaus. Taip iškepame visas riekeles.
6.
Formuojame sumuštinius – ant vienos batono riekelės tepame ¼ gvakamolės, uždedame pomidoro griežinėlius, paprikos ir svogūno juosteles. Uždedame kitą batono riekelę ant viršaus. Taip suformuojame visus 4 sumuštinius. Skanaus!!!