Malaizijietiškas šokoladinis Tinginys - Kek Batik

AUTORIUS:
Laimutė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Šokoladinis tinginys
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Vadinamas "Batikos" pyragu, tačiau man labai primena mūsišką Tinginį, todėl taip ir vadinu. Vaizdas panašus, skonis taip pat - tik šokoladinis kremas kiek kitoks. Tuose Vadinamas "Batikos" pyragu, tačiau man labai primena mūsišką Tinginį, todėl taip ir vadinu. Vaizdas panašus, skonis taip pat - tik šokoladinis kremas kiek kitoks. Tuose kraštuose, iš kurių receptas atkeliavęs, jis gaminamas su vietiniais sausainiais, bet lietuviški Gaidelio tipo sausainiai tinka puikiai. Paįvairinimui, Tinginio gerbėjams, manau, labai patiks! (...daugiau) Laimutė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
360 gramų sausainių (naudoju Gaidelio tipo)
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
4 vienetai kiaušinių
180 gramų sviesto
150 gramų saldžios kakavos (tinka Nesquik ar kita panaši)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pyrago formą iškloti kepimo popieriumi (naudoju ~20*15 cm dydžio, bet tinka ir kitokia).
2.
Puode ištirpinti sviestą, supilti kondensuotą pieną ir kakavos miltelius. Išmaišyti ir šiek tiek pašildyti.
3.
Kaitrą sumažinti iki minimalios. Po vieną įmušti kiaušinį, nuolat maišant. Maišyti ir kaitinti, kol masė sutirštės.
4.
Šiek tiek šokoladinės masės supilti į formą ir išdėlioti sluoksnį sausainių. Vėl pilti šokoladinės masės ir vėl dėlioti sausainių ir t.t. Paskutinis sluoksnis turi būti šokoladinės masės. Dalį sausainių galima šiek tiek įspausti į masę, kad visi sluoksniai nebūtų vienodi. Sausainius galima dėti tokius, kaip yra, ar šiek tiek palaužyti, bet ne iki trupinių!
5.
Palikti atvėsti kambario temperatūroje, kol atvės, tuomet bent kelioms valandoms, o geriau pernakt, dėti sustingti į šaldytuvą.
AUTORIUS: Laimutė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Laima
2020-10-22 08:48
Dariau. Ir vaizdas ir skonis super. Rekomenduoju išbandyti. ATSAKYTI
Nemira
2020-05-26 09:33
Pabandžiau, bet vaizdelis nekoks. Gal per daug pakaitinau, per tiršta gal masė išėjo. Žiūrėsiu, kaip bus, kai sustings. ATSAKYTI
Gintare
2020-05-28 23:11
Kaip pavyko sustingus? Dekui! ATSAKYTI
hmm
2018-10-26 18:41
Žali kiaušiniai? Baikit ATSAKYTI
Milda
2018-10-26 19:44
Taigi rašo, kad kaitinti reikia. ATSAKYTI
Remigija
2021-08-23 19:53
Taigi rašo, kad reike pakaitinti. Visai jau ne paskaito, o rašo. ATSAKYTI
Patricija
2021-08-25 17:03
Kiaušiniai kaitinami, tad tikrai žali nebūna :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital