1.
Į storadugnį puodą beriu vyšnias, smulkiai kapotą svogūną ir cukrų (jeigu norite vientisesnio padažo, dalį vyšnių galite sutrinti elektriniu trintuvu, nors man patinka, kai padaže jaučiasi vyšnių uogos).
2.
Užvirinu ir maišydama pakaitinu ant nedidelės ugnies apie pusvalandį, kol svogūnai tampa permatomi, o masė - šiek tiek sutirštėja.
3.
Suberiu garstyčias, gvazdikėlius, cinamoną, pipirus, druską ir obuolių actą, o tada užvirinu ir dar kelias minutes maišydama pakaitinu. Paragauju, ar patinka skonis. Jeigu norisi daugiau sūrumo ar rūgštelės, įdedu dar druskos arba įpilu šiek tiek obuolių acto.
4.
Karštą padažą išpilstau į švarius, iškaitintus stiklainius ir sandariai užsuku steriliais dangteliais. Stiklainius apverčiu dangteliais žemyn, šiltai apkloju (kaldra, pledukais) ir palieku visiškai atvėsti.
5.
Aš laikau vėsiame rūsyje, bet sandėliuke irgi turėtų gerai laikytis. Iš šio kiekio pagaminsite apie 400 ml padažo.