1.Orkaitę įkaitinti iki 200° C temperatūros.
Į didelį dubenį sudėti maltą mėsą, tarkuotą svogūną, supilti pieną, sudėti grietinę, įmušti kiaušinį, suberti džiūvėsėlius, prieskonius, druską, pipirus ir viską gerai išmaišyti. Masė gaunasi gan minkšta ir sunkiai formuojama, viskas gerai, taip ir turi būti. Drėgnomis rankomis formuoti vidutinio dyžio kukuliukus, kuriuos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kukuliukus aptepti majonezu (vienam skirti apie 1/2 a.š.) ir šauti į orkaitę, kepti apie 10 minučių.
Tada ištraukus pabarstyti smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu. Šauti atgal ir kepti dar apie 10-12 minučių.
P. S. Jei norisi labiau sukepusio sūrio, užbarstyti juo jau pačioje pradžioje, po to kai užtepsite majonezu.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)