1.
Vištienos file gabalėlius iš visų pusių pabarstykite druska ir pipirais.
2.
Svogūną smulkiai supjaustykite. Česnako skilteles smulkiai sukapokite.
3.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant didelės kaitros apkepkite vištienos gabalėlius po 2 minutes iš kiekvienos pusės, jog gražiai apskrustų (iškepti nereikia, tik apskrudinti, kad atsirastų plutelė). Vištieną išimkite iš keptuvės, dėkite ant lėkštės ir uždenkite kita lėkšte, kad neatvėstų.
4.
Į tą pačią keptuvę dėkite svogūną ir apkepkite ant vidutinės kaitros iki suminkštės. Tada dėkite smulkiai sukapotą česnaką ir dar apie minutę pakepkite.
5.
Į keptuvę supilkite pasmulkintus konservuotus pomidorus (jei naudosite šviežius pomidorus, žr. patarimus žemiau), berkite raudonėlį, karį ir aitriąją papriką. Pakaitinkite, kad užvirtų bei nugaruotų šiek tiek skysčio, padažas truputį sutirštėtų. Paragaukite, pagal skonį pagardinkite druska. Jei atrodo per rūgštu, įberkite žiupsnelį cukraus.
6.
Tada sudėkite vištieną, sumažinkite kaitrą, kad padažas vos vos virsnotų, ir pridenkite keptuvę dangčiu. Troškinkite apie 8=10 minučių (arba iki vištiena bus iškepusi, t.y. įpjovus nesimatys rausvos mėsos).
7.
Išjunkite kaitrą, supilkite grietinėlę ir išmaišykite padažą (galite krūtinėlės šiek tiek kilstelėti, jog išsimaišytų lengviau).
8.
Patiekdami galite pabarstyti smulkintais žalumynais, pvz. bazilikais arba petražolėmis ar kalendromis.
•
Tikslus troškinimo laikas labai priklausys nuo vištienos gabalėlių dydžio. Jei turite mėsos termometrą, galite juo patikrinti - vištiena bus iškepusi, kai temperatūra storiausioje kepsniuko vietoje sieks 75 laipsnius. Arba galite kepsnelį įpjauti ir patikrinti, ar nesimato rausvos mėsos.
•
Jei gaminsite su šviežiais pomidorais, juos pirmiausia nulupkite (viršūnėles įpjaukite kryželiu, užpilite verdančiu vandeniu kad apsemtų, palaikykite minutę, vandenį nupilkite ir perliekite šaltu vandeniu, tada odelės nusilups labai lengvai), o tada gaminkite pagal receptą.
•
Taip paruoštą vištieną galite patiekti galite su ryžiais, makaronais ar tiesiog šviežia duonele.