1.
Pirmiausia patartina pasigaminti obuolių įdarą. Obuolius nulupti, supjaustyti riekelėmis.
2.
Keptuvėje ištirpinti 50 gr sviesto, 20 g. cukraus ir šaukštą vanilinio cukraus, vis pamaišant, kol jis taps tamsia klampia karameline mase. Tuomet suversti obuolius ir troškinti atviroje keptuvėje, vis maišant. Maišyti tol, kol atsiradę sultys išgaruos, obuoliai šiek tiek apskrus, pasidengs karameline mase. Masę atvėsinti.
3.
Tešlai sviestą gerai ištrinti su cukrumi, šaukštu vanilinio cukraus, druska.
4.
Grietinę sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į sviestą.
5.
Trynius perplakti, įmaišyti į sviesto-grietinės masę.
6.
Po truputį, vis maišant, suberti miltus. Išmaišyti. Tešla išeis gana tiršta.
7.
Trečdalį tešlos atsidėti viršui. 24 cm skersmens kepimo formą ištepti sviestu ir šaukštu dedant tešla, padengti formos dugną, kraštus. Padėti kepimo formą su tešla trumpam į šaldytuvą.
8.
Įdarui varškę sumaišyti su 20 gr tirpinto sviesto, grietine, miltais ir kokosų drožlėmis.
9.
Kiaušinių baltymus labai gerai išplakti su 80 gr cukraus, šaukštu vanilinio cukraus, bei įmaišyti į varškės masę.
10.
Viršui į atidėtą tešlą suberti 50 gr miltų. Ją išmaigyti. Ant aliejuoto ar miltuoto stalo iškočioti iš jos apskritimą - bus pyragui užkloti.
11.
Į kepimo formą su tešla supilti varškės masę, išlyginti. Užversti obuolių masę ir išlyginti. Tuomet uždėti iškočiotą viršutinį tešlos sluoksnį. Jį kiek paspausti ant obuolių. Subadyti šakute.
12.
Išplakti mažą kiaušinuką ir aptepti pyrago viršų. Apiberti viršų cukrumi. Galima uždėti papuošimui obuolio riekelę.
13.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 min. Jei matosi, kad svyla per daug cukrus, temperatūrą sumažinti iki 170 -160 C laipsnių.
14.
Papuošti pagal savo norus. Aš puošiau namie turimomis gėrybėmis ir cukraus pudros-citrinos sulčių glaistu.