1.
Elektriniu trintuvu sutriname į košelę špinatus. Pilame tirpintą sviestą ar aliejų ir citrinos sultis. Išmaišome.
2.
Kiaušinius plakame su cukrumi ir vanile, iki masė patrigubės.
3.
Į kiaušinių masę dedame špinatus ir po truputį sijojame miltus. Ir lengvai išmaišome. Stenkitės kuo mažiau maišyti tešlą.
4.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių, tešlą padalinau į 4 dalis.
5.
Ant torto formos (naudojau 21 cm skersmens) dugno dėkite lakštą kepimo popieriaus ir užspauskite. Tešlą paskirstykite šaukštu. Mano lakštai gana storoki. Galite tepti ploniau ir lakštų bus daugiau. Aš dėjau po pilnus 4 v.š. tešlos.
6.
Kepiau po 12 -15 min. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo. Tiesiog stebėkite ir matysite kada iškepė. Iškepė 4 purūs ir elastingi lakštai. Lakštus atvėsinkite ir laikykite per naktį.
7.
Želė paruoškite pagal nurodymus ant pakuotės, naudokite šiek tiek mažiau vandens, nei nurodyta, pvz., vietoje 500 ml naudokite 300 ml, taip želė bus standesnė ir bus lengviau pjaustyti. Kai želė visisškai sustings, supjaustykite smulkiais kubeliais.
8.
Kremui maskarponę išmaišome su cukrumi ir Fanta (kelis šaukštus palikite želatinai išbrinkite). Lengvai paplakame. Plakant kremas pradėjo tirštėti.
9.
Želatiną užpilti fanta ir palikti 10 minučių išbrinkti. Ištirpinau garų vonelėje (želatinos neužvirinti) ir pravėsintą įmaišiau į kremą.
10.
Išplakiau grietinėlę ir po truputį įmaišiau į stingstantį kremą. Kremą padalinkite į tris lygias dalis.
11.
Į torto formos dugną dėkite vieną lakštą, aptepkite trečdaliu kremo, pabarstykite želė gabaliukų, dekite antrą torto lakštą, vėl tepkite kremą, berkite želė gabalėlių, vėl dėkite lakštą, viršų ir kraštus apteptiki kremu. Likusį biskvitą sutrupinkite ir papuoškite visą tortą.