1.
Biskvitui paruošti, į dubenį įmušti kiaušinį, berti cukrų, vanilinį cukrų, plakti elektriniu plakikliu, kol masė padvigubės. Nuolat plakant supilti aliejų. Po truputį berti persijotus miltus su kepimo milteliais ir lėtai plakti, kol masė taps vientisa.
2.
Į 20 cm kepimo formą (nuimamais kraštais) įtiesti kepimo popierių, supilti paruoštą tešlą.
3.
Kepti įkaitintoje iki 180° C orkaitėje apie 15-20 minučių (tikriname biskvitą mediniu pagaliuku - kai tešla nebelimpa, biskvitas iškepęs). Tuomet atvėsinti ir nuimti kepimo popierių.
4.
Varškės kremui paruošti, želatiną užpilti vandeniu ir palikti brinkti apie 20 min.
5.
Į dubenį pilti grietinėlę, berti cukrų ir išplakti elektriniu plakikliu iki standumo.
6.
Sūrelius sudėti į dubenį, išmaišyti iki vientisos masės, atsargiai sukrėsti grietinėlę ir maišyti, kol gausis vientisas, lygus kremas.
7.
Želatiną ištirpinti garų vonelėje, atvėsinti ir įmaišyti į kremą.
8.
Į kepimo formą dėti paruoštą biskvitą, užpilti varškės kremą, dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
9.
Juodųjų serbentų užpilui paruošti, želatiną užpilti 30 ml vandens ir palikti išbrinkti.
10.
Serbentus berti į puodą, pilti 2 v. š. vandens, berti cukrų ir pavirti ant nedidelės kaitros, kol serbentai suminkštės. Į karštą serbentų sirupą supilti išbrinkintą, ištirpintą garų vonelėje želatiną, išmaišyti.
11.
Ant sustingusio varškės kremo sluoksnio supilti serbentų užpilą, grąžinti atgal į šaldytuvą, laikyti per naktį arba kol sustings.
•
Jei naudojate šaldytus serbentus, prieš tai atšildykite ir su visomis sultimis pilkite į puodą.
•
Varškės sūrelį naudojau tą, kuris supakuotas po 100 g ir yra drėgnas, lyg desertinis. Bet galima keisti drėgna varške, tuomet reikėtų pertrinti ir papildomai pagardinti vanile, cukrumi.