Autorius apie receptą:
Gira turi šiek tiek laipsnių, todėl vaikams nepatarčiau piktnaudžiauti. O suaugę mėgaukitės skaniu, aromatingu gėrimu su lengvais burbuliukais, maloniai nuteikiančiu
Gira turi šiek tiek laipsnių, todėl vaikams nepatarčiau piktnaudžiauti. O suaugę mėgaukitės skaniu, aromatingu gėrimu su lengvais burbuliukais, maloniai nuteikiančiu gomurį.
(...daugiau)(...mažiau)Dalia
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
800 gramų
juodos duonos
600 gramų
cukraus
35 gramai
šlapių mielių
10 litrų
vandens
3 šaukštai
medaus
1 saujelė
razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Duonos riekelės dėti į kepimo formą ir kepti 170 C laipsnių orkaitėje, kol duona paruduos ir taps trapi. Skrudinant duoną joje esantis krakmolas virsta cukrumi, vėliau tas cukrus pereina į girą.
2.
Vandenį užvirinti ir pilti į kibirą, kad atvėstų. Į vandenį sudėti skrudintą duoną, supilti cukrų ir medų.
3.
Į stiklinę sudėti mieles, užpilti šaukštu cukraus, šiltu vandeniu ir pastatyti šiltai pusvalandžiui.
4.
Kai vanduo kibire atvėsta iki 30 C laipsnių, galima supilti mieles ir kibirą su būsima gira palikti kambario temperatūroje 2 paroms.
5.
Po 2 parų girą nukošti, supilstyti į butelius ir juos sudėti į šaldytuvą. Į kiekvieną butelį įmesti po kelias razinas ir palaikyti dar parą.
Dariau gira 3 kartus visus kartus atsirado gleivės,suprantu,kad bakterijų kažkokių tai darbas ,bet kaip jas iš namų išprašyti ? Ar esate susidurusi su tuo?
ATSAKYTI
Kary
2019-08-08 15:07
Tikrai labai skani gira, jau du kartus dariau ir vis norisi daugiau ir daugiau :)
ATSAKYTI
Romualda
2017-07-26 20:48
Kaip vaikyste man primine! Aciu, Dalia, uz dar viena gera recepta, gaminsiu :)
ATSAKYTI