1.
Bulves nuplaunu ir neskustas bei nepjaustytas sudedu į puodą, reikėtų tokio dydžio, kuriame bulvės būtų pilnai apsemtos vandens.
2.
Kaičiu ugnį, ant bulvių pilu vandenį, dengiu dangtį ir verdu iki bulvės suminkštėja, laikas priklauso nuo daržovių dydžio ir kaitros.
3.
Išvirus nukošiu, truputį pabadau šakute, perlieju šaltu vandeniu ir palieku atvėsti. Tuomet nulupu, pjaustau į 4 dalis ir dedu į maisto smulkintuvą (naudoju virtuvinio kombaino S formos peilius). Malu iki vientisos masės, tuomet į indą įmušu kiaušinius, beriu miltus ir pusę krakmolo. Įmaišau, suberiu likusį ir vėl maišau, neilgai, tik kol produktais susiporuoja. Tešla gaunasi maloni, nelimpanti prie rankų.
4.
Darbastalį pabarstau miltais, šaukštu pakabinu tešlos ir rankomis formuoju nedidelius rutuliukus, pirštu įspaudžiu duobutę.
5.
Kaičiu didesnį puodą su vandeniu, jį pasūdau ir jam užvirus sudedu bulvinukus. Verdu apie 10 minučių.
6.
Šioje vietoje galima sakyti ‘stop’ ir valgyti virtus kukulius kad ir tiesiog su grietine, tačiau jei norisi ryškiau ir sočiau, siūlyčiau tęsti.
7.
Išvirtus bulvinukus nukošiu, orkaitę įkaitinu iki 160C, į kepimo indą dedu sviestą ir grietinę ir pašaunu į orkaitę 5-7 minutėms. Per tą laiką sutarkuoju sūrį, labai plonai supjaustau šoninę (galima pirkti jau pjaustytą), indą ištraukiu, sušilusius produktus šluotele sumaišau, gražiai surikiuoju bulvinukus, dedu šoninę, beriu sūrį ir prieskonius ir vėl pašaunu į orkaitę 10-12 minučių.
8.
Tiekiu karštus, atvėsę tikrai nebeverti dėmesio.